baila me

jag är glad, fast helt slut. har jobbat idag, städat en hel massa hotellrum och det gick jättebra... så nu blir det mycket jobb till veckan. nice för då kommer jag få ihop pengar till hyran och till reskassan [italien 2:a juni...yeiii].

det är så skönt att jobba! i love it. när man går omkring och är arbetslös månad efter månad glömmer man ju som bort hur skönt det är att vara aktiv, man faller in i det där pensionärstempot [ahhh fan vilken stressig vecka jag har, jag har ett möte på måndag och sen ska jag till skolan på onsdag hjääälp stress stress] och man blir helt stillastående på nåt sätt. och en praktikplats löser inte mycket, för hur kul känns det att jobba heltid för en slavlön på 3400 i månaden?

så nu känns det riktigt bra. värkande svans och muskler till trots. i feel good.

enda tråkigheten var att eftersom jag ska jobba imorrn blir det ingen tripp till skellefteå ikväll/imorgon. hade verkligen vart helnice, längtade...men, får väl ta igen det en annan gång.

[i miss you i miss you]

jag vill dansa. dansa med mig?

trötta ögonlock

dagens största bedrift blev att jag faktiskt tog mig upp ur soffan där jag höll på att somna och jag åkte och tränade! weii...det var så skönt. inte helt lätt med min onda "svans" men skönt ändå.

nu är jag sådär skönt trött, att jag bara skulle vilja lägga mig i sängen under täcket och myspysa. fast jag kommer antagligen inte ge efter för mina trötta ögonlock än på ett tag, lyssnar på dread ashanti och oh ja jag är avslappnad. soft.

tankarna vill helst stanna i huvudet ikväll tror jag, skrivandet flyter inte som det brukar. så jag sätter punkt här.



got to love it

vad händer? helt plötsligt dyker massor av jobberbjudanden upp... haha soft... ska kolla upp det här senaste också, verkar som ett bra jobb så...
 
skönt att allt verkar falla på plats nu. eller, allt kanske var att ta i. men jobbgrejen i alla fall. man kan ju som inte slappna av om man hela tiden måste oroa sig för pengar och så.

ska chilla ett tag nu innan jag måste tillbaks till skolan...

[talib kweli feat cocoa brovaz spelas just nu - verrrry nice indeed]


give me the peace and joy in your mind

jaah nice plannja vann.

mm lyssnar på 'mr marley' och alpha blondy just nu, känns som att jag behöver den där avslappnade softa attityden på nåt sätt. fick en sån sjuk känsla under matchen, svårt att andas, och så vidare...ungefär som under den där hösten, panikångesten, fast utan någon egentlig anledning den här gången. åh vad jag hatar när det händer. jag mår ju bra egentligen, jag borde göra det i alla fall. det som stressade mig mest då är ju löst nu, avklarat, och jag är långt ifrån den person jag var då. jag gör inte om samma misstag som jag gjorde många gånger.

jag har typ drabbats av "skriva rubrik på engelska-noja" haha...





jerusalem here i am

yeah soft dag. blev inte nån sväng på stan för det var punka på tildes vagn... men chillade hemma hos dem och käkade banan på mamma mia hihi.

har fått jobb också...börjar på fredag, ska bli nice att äntligen tjäna lite cash...

och jag funderar. saknar och funderar. det är som ett ganska vanligt tillstånd nuförtiden känns det som. fast jag har kommit fram till att jag är sjukt bra på att inte överanalysera saker som så många tjejer gör. jag ser som ingen mening i att sitta en hel dag/vecka/månad och nöta en och samma tanke miljoner miljarders gånger [varför ringer han inte varför svarar han inte han har säkert en annan jag blir galen jo han har nog en annan varför skulle han annars inte svara herregud det har gått två timmar sen vi hördes oh my god han är otrogen åh jag är så tjock jag tror jag har gått upp ett halvt gram och oj nej det här kommer aldrig att gå bra bla bla bla...], vad är meningen med det? händer något så var det meningen att det skulle hända, livet är ganska enkelt egentligen tror jag, det bara döljer sig bakom ett krångligt skal. jag accepterar. men tro nu inte bara för den sakens skull att jag bara sitter på min [ömma hihi] rumpa hela dagarna och bara väntar på att saker och ting ska hända, jag kan ju påverka min egen framtid. och jag gör det.

inte för att jag har något att analysera alls at the moment.

alpha blondy - jerusalem
så jävla definitivt absolut dagens låt.

jag ska på basket nu.
over and out



jag bryr mig inte

oh det är ju så man kan bli trött... så jävla less på alla bloggar som bara handlar om kändisar och deras kläder [ "åhh titta nicole richie hade en ballerinakjol på sig och jessica alba hade en svart t-shirt till blåa jeans och jag är så jävla bra på mode bara för att jag håller koll på vad paris och gänget har på sig" ]
sorry men jag orkar inte mer. jag bryr mig inte om vad nicole, paris och mischa har för kläder, okej?

så. då var det sagt.

nu ska jag på dejt. haha...eller rättare sagt jobbintroduktion. sen blir det stan med ia & tilde i think. och sen ikväll...plannja, det är ju final!

aight

ciao så länge


escuchame

snart blir jag galen. det gör så ont just nu. det känns typ som sjukt jobbig mensvärk fast längre ner i ryggen, ända ner i benen gör det ont. det måste gå över snart.


och det är lustigt hur det ofelbart alltid blir så att när jag behöver höra din röst försvinner du in i dig själv, in i din egen värld och jag finns inte längre.


mos def & talib kwali blandat med lite hotel costes strömmar ur högtalarna, skum mix i know men det känns bra ändå...



got to be in love

man ska väl inte vänta sig för mycket antar jag.
fast jag skulle behöva dig nu.


as if you cared.


jag har inga färger kvar och penslarna är utslitna, men jag kan inte samla energi till att åka in till stan, det gör så ont att röra på sig. var på försäkringskassan imorse för jag var verkligen tvungen att åka dit...damned vad ont det gjorde att köra bil, kan typ inte röra benen normalt...

kom på att de spelar galet soft musik inne på strand i alla fall, det lät ungefär som hotel costes, sån där musik man bara vill ligga i soffan och flyta bort på, eller sitta inne på en sån där nice sval, modern bar med mörka väggar, soft belysning och vita lädermöbler och sippa på en mojito eller nåt. förresten, de har sjukt goda mojitos på peppermint lounge i kings cross i sydney. bara så ni vet.

men jag vill att det ska sluta göra ont nu, sen vill jag åka till had rin och dansa till drum'n'bass hela natten med shaney. och sen vill jag promenera längs stranden i morgonsolen, lägga mig och sova i min bungalow och vakna klockan fyra på eftermiddagen av att sol knackar på dörren. sen vill jag spela biljard med honom och dricka en kall öl. och till sist vill jag bara ligga på de där mjuka kuddarna och mysa med someone special. så det så.

fast jag kan nöja mig med att stanna här hemma också.
och du?

all this pain is an illusion

i wish haha...

jag skulle behöva någon just nu. men, inte vem som helst. ah you know.

snackade med a idag på msn, han sa att han saknar mig. visste inte att det vi hade betydde så mycket för honom... konstigt hur man kan uppfatta saker på olika sätt. det var ju trevligt att höra i alla fall. det känns som att jag inte riktigt minns hur vi hade det, det var en sån där period när allting håller på att förändras, när det är tusen saker som händer omkring en. fast...ja det var nice nu när jag tänker efter ordentligt. inte så att jag önskar att det hade varit nåt mer, att vi hade haft mer tid eller så... en del saker är bara bra som de blir, no regrets och bara fina minnen.

så jääävla ont nu.

får se hur det blir imorrn, tveksamt om jag kommer kunna jobba.





värktabletter here i come

okej svanskotan är typ trasig... kul...not...
6 till 8 veckors smärta? värktabletter here i come säger jag bara...

jävla klant, typiskt mig att halka hihi... borde typ stämma komvux, de borde strö ut lite sand på skolgården tycker jag haha...

aja. jag överlever, finns ju rätt många som råkar ut för värre saker än såhär, herregud... ska inte klaga.


undrar om det finns en enda bekväm ställning? skulle vara soft att typ sväva fritt i luften just nu.


aight, lär ju skriva mer senare. i'm addicted.


illusion of freedom

ahhh orka vara världens klantigaste. halkade på en isfläck utanför skolan och smällde i svanskotan i marken, kan typ varken sitta eller stå nu haha... det gör så jävla ont! kanske blir att fara & kolla upp det sen på sjukhuset, det borde ju som ha blivit lite bättre nu tycker man...

idag har jag tagit tag i en av alla de skumma diskussionerna från i helgen i alla fall. inte för att det egentligen var mitt problem, men men... en del minnen dök upp under samtalet, ahh. painful. aldrig aldrig ska det få bli så igen.

[And when I tried to walk away
You'd hurt yourself to make me stay]


ska lägga mig på soffan nu. skriva lite kanske.


lalalala lolita...

loly loly. jag vet inte, läste en bok och ordet passar så bra i munnen. låter så soft på nåt sätt. [jag vet jag är galen men whatever, orkar inte bry mig]

jag sitter och irriterar mig på blocket.se och de eviga särskrivningarna i annonserna...check this out:

"säljer en jätte fin dubbel säng 160*200 Med furu gavel."

ORKA DEN!



annars är det som vanligt. saknar. i miss you, så är det bara. och jag fryser lite. kom och värm mig?


ska sova snart [många s där, ssssoft...].

jag sa inte nej, jag sa inte försvinn, jag vill inte träffa dig

party igår, det var helnice... lite kaosartat inne på bar1 kanske, men nice, jag hade en skön kväll. synd bara att det var dags att ställa om klockan till sommartid så vi blev lurade på en timme haha...
har skrivit mer nu, här är ett till litet utdrag ur texten... det är som en galen mix av egna erfarenheter, fantasier, berättelser, allt möjligt. jag bara skriver och skriver.

[ Han ringde nyss. Och jag sa inte nej, jag sa inte försvinn, jag vill inte träffa dig. För han var ju trots allt den där spännande, rika typen som jag aldrig har träffat förut.
Taxin kommer om 5 minuter och jag sitter på sängen helt klar för att åka, det tog mig inte ens 10 minuter att göra mig i ordning. Det var som att det redan var bestämt vad jag skulle ha på mig, som att jag instinktivt visste. Jag känner mig sexig, jag känner mig lite som någon annan som är allt det som jag egentligen inte är. Det känns som att jag är på väg att ta ett kliv ut i något som jag inte vet var det kommer att sluta. Det kittlar i magen och jag tror att jag tycker om känslan.
 

Jag gick förresten till parken igår kväll. Parken med målningen, med minnena. Jag ville tänka, känna hans närvaro. Målningen var borta. Övermålad med tjocka svarta penseldrag, utplånad. Jag ser det som ett tecken. ]


jag vågade inte vända mig om

har jobbat hela dagen, eller praktiserat heter det ju. rätt nice, jag trivs. när jag kom hem föll inspirationen över mig och jag började skriva. minnen. jag tror att jag ska skriva en hel bok. det känns som att det behövs på nåt sätt, tanken ligger där och gnager.

minnen från en australiensisk höst när allting kunde hända.

[Tur att jag har C. Idag när jag kom ut från skolan väntade han där.
”Jag har en överraskning till dig”
En vandring genom stadens myller, in i det vilda gröna i de botaniska trädgårdarna, genom lugnet på de stora vida ängarna längre fram och där stannar vi, hans händer över mina ögon och han leder mig sakta framåt så att jag inte ska snubbla på några kvistar, det ligger många torra avbrutna kvistar på marken, den australiensiska vinden kan blåsa hårt, hårdare än man tror. Sen tar han bort händerna från mina ögon men de vilar fortfarande på mina axlar och jag kan känna hans andetag i nacken.
”Där, den är för dig”
”Den är underbar.”
En hel vägg, färgsprakande och nästan levande, ja jag kan känna livet och känslan som finns i målningen. Där, mitt på ängen, en hel vägg bara för mig. ”Inspiration. Desire. Love.” Så vackert.
Vi stod där länge och bara tittade och kände varandras andetag. Jag vågade inte vända mig om, vågade inte visa honom det som jag inte borde känna.
Jag vände mig om ändå.]



nu ska jag chilla. se en film kanske...eller skriva lite mer. eller...äh...nä...


"ursäkta att jag är tillsammans med någon som jag inte älskar men det blir så mycket lättare när det tar slut"

världen är helt enkelt fylld av dåliga ursäkter

 

[ursäkta att jag inte har ringt på två veckor men telefonen har varit spårlöst försvunnen och ursäkta att jag inte kan vara din vän längre men min flickvän tycker inte om dig och ursäkta att vi bombade irak så att miljontals människor får lida men vi trodde ju faktiskt att de hade massförstörelsevapen och ursäkta att jag lämnar dig såhär men det är en tjej som jag känner lite flyktigt sådär som är i indien och hon vill att jag ska komma dit så jag tror det är bäst att vi klipper av alla känslor här och ursäkta att vi inte har svarat på din ansökan men det kanske har varit nåt fel på vårt datasystem och ursäkta att jag inte har tid för dig men jag är en väldigt upptagen människa som inte har tid för små naiva flickor och ursäkta att vi reagerade långsamt när det hade skett en stor naturkatastrof som lämnade hundratusentals människor i nöd men det var nog egentligen laila freivalds fel alltihop och ursäkta att jag är tillsammans med någon som jag inte älskar men det blir så mycket lättare när det tar slut och ursäkta att vi inte förmedlar några riktiga jobb men ett arbetsmarknadspolitiskt program är ju precis lika bra och ursäkta att vi inte kan hålla det vi lovat men det var nog du som hade missförstått allt från första början och ursäkta att jag inte ringt på två veckor fast du är min bästa kompis men det var för ditt eget bästa…]

 

och jag är less på dem.


I can go on without ya

aja... vad ska man säga? den ständiga motvinden ger inte med sig, och ändå fortsätter jag...

varför kan inte han acceptera den jag är? acceptera att jag faktiskt tror på en bättre framtid? inte för att det egentligen inte spelar någon större roll så länge jag vet vem jag är. men jag börjar bli less på att bli missförstådd och behandlad som en naiv liten flicka.

och ingen, ingen, har någonsin fått mig att känna mig så utnyttjad som hon, som skulle föreställa min bästa vän. månader av oro, där jag alltid har funnits till för henne, no matter what. samtal mitt i natten, ständig support överallt och dygnet runt, allt för att vara en god vän. för att jag faktiskt älskar henne för den hon är och inte vill att något ska hända. och nu...finns jag inte ens till längre i hennes ögon. utan förklaring, utan en jävla anledning. känner mig så utnyttjad så det finns bara inte. och det lustiga är ju att om någon borde veta vad det innebär så är det just hon. [direkt till dig om du nu läser detta; du är inte ett dugg bättre än de som har tryckt ner dig under ditt liv. många vackra ord om att du är en så bra människa som aldrig sviker sina vänner; se nu var du är. hoppas att det känns bra.] 

okej nu har jag avreagerat mig lite i alla fall. nu skiter jag i det här.

i can go on without ya.

i högtalarna idag: promoe - long distance runner
damnit så soft musik. me like.

[They got a thing for quiet crowds with no questions
we got a thing for riot squads, no question
Teach kids: don't believe their words of wisdom
teach kids don't believe the world wide system
Teach kids: just because they're white and christian
hear this: don't mean they're on a righteous mission]


you'll be screaming my name

den enas ord förmörkar det som var,
lägger sig som en dimma framför de där
vackra minnena.
skapar murar mellan dem som en gång var
vi.
den andras ord som inte finns
gör framtiden dimmig
skapar tomrum mellan dem som
hade kunnat bli.


je ne sais pas... hittade en massa gamla dikter i en låda, skrev dem då, när allt var så annorlunda. när de känslorna var långt bort. kan jag förutspå framtiden? visste faktiskt inte det haha. kanske bara var min fantasi som gjorde det. well.


[[ maybe it's me maybe i bore you maybe baby it's so but all i can do is love you 
one day you'll be screaming my name.]]

nej jag ska sova nu.


lång stulen lista.

jag har:
(x) snott den här listan (av ia)
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön.
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån.
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi.
(x) åkt snowboard.
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande.
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur eller en get
(x) vunnit en tävling
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
( ) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa.
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
(x) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något.
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka.
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
(x) blivit puttad i vattnet med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) gjort något olagligt
(x) kört för fort
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
(x) klätt mig i kvinnokläder (öh ja)
(x) modifierat denna listan
( ) haft sex med en hamurgare
( ) smakat på grodyngel
(x) varit kär i en kille
( ) varit kär i en tjej
( ) spytt på en buss
( ) lyckats bryta armen två ggr på mindre än ett halvår
( ) lekt pyroman
( ) varit beroende av ficklampsbatteri
(x) ätit köttbullar med mos
(x) känt mig elak
( ) lyssnat på mora träsk
(x) dansat för mig själv hemma
( ) somnat på mc donalds
(x) smakat på granbarr
(x) skogsvandrat
(x) badat naken
( ) lyckats välta julgranen
(x) fått en stöt
( ) Blivit portad ifrån Hemkunskapen i 9:an
(x) Gjort bort mig på fyllan någon gång
( ) Gjort lumpen
(x) varit i Asien
(x) gråtit på tunnelbanan
(x) haft sex på offentlig plats
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
(x) gett en uteliggare mer än 50 kronor
(x) haft sex i en IKEAsäng
( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus
(x) drömt att jag haft sex med en vän/flera vänner
( ) kryssat i hela listan


om jag bara kunde

slippa undan drömmarna. drömmarna som kommer på natten. jag är tröttare när jag vaknar än när jag somnar.

mary j på hög volym igår innan jag somnade, soft men [all those pretty memories, I know you can hear me now, for the record; I love you, I love you... Now all that I want to do is tell you that i, (I) miss you...so much...you know I really really miss you...]  det fastnar som i huvudet.

oh well. ska yoga lite nu.


bikinikill

jag pendlar mellan ilska och resignation. tur att jag kan avreagera mig på målarduken i alla fall. det som oroar mig mest när jag tänker på det som har hänt (eller inte hänt kanske?) är vad som ska hända i framtiden. man kan ju inte undvika att se varandra i all evighet. luleå är litet. just nu kan jag tränga bort tanken...men det kommer bli svårt.

men det känns så overkligt just nu. ungefär som att jag kanske bara har drömt allt som har hänt de här senaste 6 månaderna. ahh kom och nyp mig i armen. jag vill veta om jag fortfarande drömmer.


jag behöver någon. ohh yah. mer än nånsin.


äh. check this out.

bikinikill

"bikinikill" smärta eller njutning?

i just don't know what to do with myself

white stripes på repeat just nu. i just don't know what to do with myself... skön låt. gillar videon, sexy. påminner mig om...haha...nej jag tänker inte säga det. it's a secret.


det är inte lätt just nu. inte alls. det är just ovissheten som är jobbig. min bästa vän ignorerar mig totalt, utan att ge mig någon som helst förklaring. kan det kännas annat än sjukt galet jävla jobbigt? finns det något sätt att stoppa tankarna som maler runt i huvudet?

jag kan bara vänta. vänta vänta vänta. det känns som att det är det enda jag gör nuförtiden.

skola imorrn, rätt skönt att göra något...fokusera på problem som faktiskt har en praktisk lösning istället för såna som verkar helt olösliga...

och
i just don't know what to do with myself...


hihi...

pain.

ohh give me a paaaiiinkiller


trodde vår vänskap var värd något. jag hade väl fel.


allt är piss.


fucking fantastic?

jag blir så ledsen. det skär i hjärtat. att känna uppgivenheten i rösten, att höra förnekelsen. det gör så ont när det som var plötsligt förringas till tomma ord.

det var så mycket mer än så och det vet du. och alla som någonsin lärde känna oss. oss, på den tiden det verkligen var vi. på den tiden då det var som explosioner i kroppen, då hjärtat gjorde frivolter och leendena lyste genom ögonen. så som det ska vara. så som det kommer bli igen. inte vi två. men en annan form av vi. andra deltagare. du vet vad jag menar.

det gör så ont att höra att du gett upp hoppet om något sånt. man måste ha tålamod. aldrig aldrig släppa taget om sina drömmar. du är värd de där underbara känslorna, de riktiga. jag vet att du minns.


eravamo noi due,
tre metri sopra il cielo.
non ti arrendere finché sei li di nuovo.


jag ska dit igen. aldrig att jag kommer nöja mig med något bara för att det finns där. bara för att möjligheten finns och det inte känns dåligt men ändå inte sådär mindblowing fucking fantastic. aldrig.

drömmar kan bli verklighet. det är redan bevisat. jag, du, vi har upplevt det. det kommer hända igen.

jag känner det på mig.


[och jag vill ha dig här]


det som inte är som det borde vara.

det känns som att mitt liv är en konstig film eller nåt just nu... sånt här händer väl inte i verkliga livet? eller?

eller...uppenbarligen så gör det det... men det ska naturligtvis till en emma för att det ska hända. jag är ju känd för att hamna i konstiga situationer, dra till mig skumma människor osv...haha... ni som känner mig kan ju intyga det.

känner mig lite ensam och övergiven också just nu... allt ska naturligtvis hända på samma vecka...

ah jag vill inte klaga, men vad fan gör man? 
i need solutions oh hell yes i do.
 
undrar om jag ska ta mig till hc-spelningen på lillan ikväll? hmmm hmmm hmmm.


It's easier to let go

var är du?

inte på rätt plats. allt är upp och ner. jag måste kanske stå på huvudet för att förstå, för att se meningen med allt detta?

varför kan inte livet bara flyta på och allt vara jättelätt och lyckat och varför kan inte alla bara vara sådär lyckliga och okomplicerade? och varför kan inte jag vara så?
men shit det är egentligen inte det jag vill. jag vill bara förstå. jag vill förstå dig och mig och nån mer. sen räcker det. typ.

men var är du?

[[I know
I know
I know.
I knew before you got home.
This world you're in now, 
You don't have to be alone,
I'll get there somehow, 'cos
I know I know I know
When even springtime feels cold.

And I was once there, hanging from that very ledge where you are standing.
So I know
I know
I know
It's easier to let go.

But I will learn to breathe this ugliness you see,
So we can both be there and we can both share the dark.
And in our honesty, together we will rise
out of our nightminds
and into the light]]

no matter what så kommer jag alltid finnas där darling. försvinn inte.


by the way så har jag varit sjukt irriterad på alla myndigheter i dagarna. ska man ringa till socialförvaltningen för att kolla om de har ens jobbansökan är det som en jävla mur av motstånd, inga svar, inga besked... jag fick nog igår och åkte dit, satt i receptionen tills muren föll. det var ett steg på vägen antar jag.


 


av dig per te to you

konstig dag.

vandrade i min egen lilla värld imorse, och råkade ta fel buss från stan när jag skulle till skolan... det slutade med att jag fick springa från munkeberg till östermalm för att hinna i tid till matteprovet. en liten nätt språngmarsch på 20 minuter ungefär... det var det här årets motion hihi... trodde aldrig jag skulle hinna, men distillers och ska-p i lurarna fick mig att skynda på mina steg lite extra.

fikade på stan, sa hejdå till danne och tog sen (rätt) buss hem.

har tillbringat eftermiddagen i mitt rum, håller på att packa ner alla mina saker i flyttkartonger... ah. jag har samlat på mig alldeles för mycket saker. minnen, så jag kan inte slänga dem. jag måste skaffa ett stort hus nån gång tror jag...

det känns så skumt att packa ner allting, tömma rummet där jag har bott till och från de senaste 7 åren... men det är nice, känns spännande att flytta. det känns bra. 

tänker. tänker inte berätta vad jag tänker på. inte nu. kanske aldrig. 

[ det är som att...
ju närmare mig du kommer
desto hårdare måste jag blunda
knipa ihop ögonlocken
du ska inte se det som
skymtar där inne.
så mycket [av mig] är ännu 
oupptäckt
sconosciuto
unknown. [av dig per te to you
] ] 


honey honey.


ska dricka en kopp te. as usual.

by the way

vill säga lycka till. till danne som flyttar så snart. [ danne, bara så du vet; du gör så jävla rätt i att följa ditt hjärta, dina drömmar. det är det bästa sättet att leva, så rätt. om det ibland verkar som att jag är negativt inställd till din flytt...så är det bara för att det kommer bli så tomt här när du har åkt. kommer sakna dig so much! ]

var bara det jag vill säga.


do you remember?

det som var så speciellt. det var ju något, eller hur?

drömmar om...

resor. min reseabstinens börjar bli så stark att jag till och med drömmer om att resa. jag minns varma förmiddagar tillbringade på thailands stränder, ljumma eftermiddagar i skuggan av palmbladen utanför sols bungalow... långa timmar i en trång minibuss, människor som brukade jorden utanför fönstret...mil efter mil av fält, berg, städer och framför allt människor.

jag minns också kalla höstdagar på norton street, långa samtal med david medan regnet strilade ner utanför fönstret. glada festkvällar med dafne, galna språngmarscher för att inte missa nattbussen, långa promenader med chris i ett nattmörkt sydney. solen som steg upp när dimman lättade i gryningen och lyste över operahuset och harbour bridge medan jag gick fram på gatorna i darling point efter att ha arbetat hela natten. 

juni närmar sig sakta. då ska jag återvända till italien. men jag vill ha mer. en längre resa, en längre tid...mer tid än en vecka, en vecka räcker inte till för att få kroppen och själen att känna att man är på resande fot igen, det är inte riktigt nog för att vädra ut instängdheten ur tankarna.

jag drömmer om en lång resa. med bil, buss eller tåg. så man känner milen passera under en. ryssland, kina, laos, vietnam, kambodja, thailand... indien kanske, nepal...
eller mexico, guatemala...

så många drömmar.

något annat, något bättre, något, någon?

jag undrar om jag borde bestämma mig för något. ta ett sånt där beslut som drastiskt förändrar ens liv på ett eller annat sätt. just nu känns det alldeles för mycket som att jag bara flyter med och accepterar allt precis som det är. kanske det är så man ska göra? eller va fan, "ska göra"...som att det finns regler.

det känns inte helt bra i alla fall. det känns som att jag har lagt drömmarna på hyllan och pausat det mesta. som att jag lever i ett fryst ögonblick ständigt väntandes på något annat, något bättre, något, någon?

det känns inte bra att plugga två terminer till på komvux. och det känns definitivt inte bra att bo i luleå. och det känns jävla piss att inte ha nåt jobb. och det känns inte bra att vänta, vänta, vänta!

jag vill inte klaga. jag vill göra nånting åt det här. men vad? kämpar för att komma på något.



ja just det. glömde. plannja vann. semifinal nästa...yeii... fast undrar lite vad vi kommer få för platser i coop..? antagligen INTE lika bra som nu hehe... men men, i'll survive. 


en oskriven bok

var på möte på uf idag, fick rådet att satsa på mitt målande, skrivande och fotograferande... att det faktiskt kan leda till möjligheter i framtiden. våga ta risken. har aldrig fått höra det förut. intressant.

det lustiga är att när jag hör någon säga så får jag lust att bara ta mitt pick & pack, flytta till milano, ta ett jobb, vilket som helst och ägna all min lediga tid åt att måla och fotografera. 
nu blir det ett luleå-år till ändå. sedan väntar nog milano hur som helst, men medicinstudier istället för konstnärslivet. well. det kan ju bli minst lika bra. [och ja, jag vet, framtidsutsikterna för en läkare är säkert bättre, och bla bla bla.]

det är som en oskriven bok. allt kan hända.

jaja. ikväll blir det basket i alla fall. femte kvartsfinalen. ahh. jag kommer antagligen få ett nervöst sammanbrott haha...men det är värt det. love the game. 

 



just tonight i would, i would lay here for you

[ Holy eyes, I never knew I'd beg down at your feet
Hold on tight I never knew I'd know much more than this
Open sky, the wave of pain the scent of you is bliss
Hungry eyes, they stare at me I know, I know
Don't go!

Console the mind, I take it in the lips of pink I kiss
Lonely sky, the more you take the more that I give in
Holy eyes, I never knew, I know, I know
Don't go!

Hold onto the memory, it's all you got ]


oh oh oh. mina händer är så kalla att jag knappt kan skriva. jag måste måste måste plugga. men jag kan inte koncentrera mig. alldeles för många tankar som far runt i huvudet. hade ett trevligt samtal idag med s. ["talk over gin in teacups"-stämningen infann sig nästan. fast det var kaffe i kopparna istället för gin. hah.] anyway. det var bra. det är nästan läskigt hur öppna vi kan vara nu.


lyssnar på distillers nu. matchar min sinnesstämning. eller nåt. sjukt bra i alla fall. och jag har målat mina naglar röda. det ser ganska läskigt ut faktiskt. men orka bry sig.

and just tonight i would, i would sink here for you

how can i explain myself?

soft dag, stan med sara. drack en latte på åhléns och bara njöt av solens värmande strålar mot mitt ansikte. sen drog vi vidare och jag inhandlade en massa akvarellpapper, mina tog slut igår... målar som en galning nu. halva nätterna. 

jag blir så frustrerad när mina ord inte når fram. eller orden gör det, men deras innebörd uppfattas inte. eller missuppfattas. ibland når inte ens orden fram. jag talar för döva öron.

jag vill bli lycklig nu. men på riktigt. ingen fejk-lycka som egentligen bara är problem med ett vackert omslag. 


love me


friends                      

ett litet smakprov på mina bilder. inte de bästa, inte de perfekta, men de som känns bäst just nu. they have the feeling.



och du. så nära men ändå så långt bort.

si me dejas ahora

i know not what to do

jag har målat hela kvällen. så skönt. lyssnat på lauryn hill och missy higgins, och ja, lite distillers också. sköna minnen. kraft. jag skulle vilja ha brody dalles röst.


hittar som inga ord, blev så trött tidigare. olika orsaker. ingen idé att gå in på det närmare.


[loving you is like a battle
and we both end up with scars]





gin in teacups

det låter så soft på nåt sätt. 'gin in teacups' alltså. jag får en bild i huvudet; ett vardagsrum med sköna slitna fåtöljer och en massa saker på bordet, höst utanför fönstret med massor av röda och gula löv som blåser omkring i luften. människor i rummet som pratar, skrattar, och ja, kanske de dricker gin ur tekoppar?
jag ser allt i bilder på nåt sätt. jag hör en låt och får en bild i huvudet, vill genast få ner den på papper eller på ett fotografi. men så är ju jag kanske inte helt normal heller? orka vara normal förresten. jag tycker om att sätta färg på känslorna och ljuden, på rytmen.

jag har kommit på att jag prioriterar bokstäver framför siffror också. vet ni hur lång tid det tog för mig att komma på att fågelinfluensan heter H5N1 och inte HN51? jag insåg det först i måndags haha... på något sätt prioriterar jag bokstäverna så jag läser dem före siffrorna.

oh well. nu ska jag måla en tavla till. till det sköna soundet av babyshambles album down in albion. kanske smyger in nån leonard cohen-låt också. kanske.

[How do you do?
I'd like to talk about that
Talk over
Gin in teacups
And leaves on the lawn]


so i'll run but not too far

kan inte påstå att jag känner mig så pigg idag. party igår igen... bar1, soft kväll.

emotionellt virrig vecka. inte bara för mig, även andra har haft sina ups and downs och det påverkar mig också till sist. jag blir så trött när det finns så höga förväntningar på att jag ska finnas där för att lyssna, och sedan när jag ger ett råd ignoreras det bara och allt fortsätter i samma gamla spår... och jag får höra samma sak igen. det tömmer en på energi.
samtidigt ska jag kunna ta hand om mig själv. tänka på mig, mitt liv, relationer, skola och arbetssökande.
det känns ändå som att allt kommer lösa sig snart. kanske bara är en känsla för att jag önskar det så hårt... men jag tror att det kan vara så.

har ändå haft några sköna dagar. klistrat bilder i mitt fotoalbum och skrivit sida efter sida med minnen och känslor, allt för att aldrig glömma. aldrig glömma hur det kan kännas.

mm behöver lite kaffe nu.

"'cause this is how it goes baby, i'll get angry at your words and i'll go home
then you won't call after me 'cause i'll be back before you know, you know.
and so i'll run but not too far
"

we'd better fight.

som jag har sagt tidigare; jag hatar att ge upp. jag vägrar att ge upp, speciellt utan att ha försökt mer, kämpat hårdare. kommer inte göra det. bara att inse. det är emot min natur, tvärt emot vad mitt hjärta säger. but i can't fight alone.

utgång igår, il lardo med sara a.k.a g-fjun (och mini förstås). dansade och skakade bort alla jobbiga tankar ett tag.  



[sometimes we say so much that all the words just lose their touch, and what we mean to say never get said anyway.]
tanya ft. wyclef