Fest!

Jag firar att tentan gick så bra idag och lagar paj med svamp, spenat, fetaost och körsbärstomater... Det blir nog gott med ett glas vin till.

Imorgon är det dock back to reality, måste till skolan och prata med en massa folk angående avgifter och csn-papper som ska skrivas på och en massa annat... Men men. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa med L!

Baci baci

I want you to come along for the ride

Och just det, igår såg jag på "The notebook". Jag grät och jag grät och jag grät. Den filmen alltså...jag tycker inte att den är så jättebra, men om jag känner att jag behöver tömma tår-förrådet så är den fabulous.

Tror att jag ska leta reda på min kameraladdare nu... VAR kan den vara?


Babyshambles ----> 4 dagar kvar

Tenta imorgon. Yeii...

Jag har nästan gett upp pluggandet för denna gång, tror inte att det går in något mer i huvudet nu. Sitter mest och drömmer om att göra ett besök på IKEA snart, jag vill ha nya sängkläder, lingonsylt och lite andra småsaker...

Ikväll blir det myskväll med L, nu orkar jag inte vara rädd för magsjukebacillerna längre. (bara för det så kommer jag säkert bli smittad...) Anyway, det viktigaste är att jag är frisk på söndag...för då är det dags för Babyshambles i Milano!


Amelie Poulain

Jag borde börja fotografera solnedgångarna här varje kväll, det är så fint. Idag hann jag ta EN bild innan kameran dog, nu hittar jag inte laddaren...uff...

Ensamheten som var så skön igår börjar nu gå mig lite på nerverna, jag skulle egentligen ha träffat Lorenzo i eftermiddags men han har lyckats få magsjuka. Jag förbjöd honom att ens närma sig Genova innan han är frisk igen, jag vill inte bli smittad nu såhär mitt i tentaperioden! (vill man någonsin bli smittad av magsjuka förresten?) Nu hoppas jag mest på att någon av mina flatmates kommer hem snart. Annars blir det väl en kväll med de extremt lågkvalitativa programmen i italiensk teve. De verkar gå efter principen; Ju fler tjejer i bikini vi har, desto bättre blir det! Det funkar inte, kan jag meddela.

Eller så kanske jag tittar på Amelie från Montmartre för trehundrafemtionde gången.

Idag har jag i alla fall lekt duktig hemmafru (igen) och bakat pyttesmå sockerkringlor som är äckligt sliskiga, men jag tror nog att de går hem hos pojkarna jag bor med. (Jag har ätit tre och är lite halvt illamående för tillfället). Sen har jag mest pluggat, med den vanliga halvkassa koncentrationen jag har när jag är hemma.

Imorgon ----> la biblioteca.


Kvällstankar

Har nyss ätit god middag och druckit ett glas vin här hemma alldeles ensam. Skönt, jag njuter av tystnaden i lägenheten. Idag har överhuvudtaget varit en skön dag, promenerade hem imorse (sov hos L, det blev en sväng i stan igår kväll...) och sen har jag suttit med fönstret till min franska balkong öppet och pluggat i det strålande solskenet. Jag tror till och med att jag blivit lite solbränd i ansiktet!  

Landet är dock i kris, ingen regering och de vet inte riktigt vad de ska ta sig till. Krisregering eller nytt val? Byta vallag eller behålla den gällande? Politikerna växlar mellan att bråka i teve och le bredaste leendena ute i städerna för att charma sina väljare. (Gissa vem som har vitaste smajlet? Jo, Berlusconi såklart.)

Nu ska jag dricka en kopp caffé, och sen blir det filmkväll.

Champagne, baby

Lyssnar på Cat Power och försöker slappna av lite, lång pluggdag idag. Ska snart skåla i champagne med mina flatmates för att fira en födelsedag. (Tar det aldrig slut med födelsedagar i januari? Det har varit typ två i veckan!Gosh! Och champagne tar det inte slut med heller haha...igår åt jag till och med gnocchi med räkor och champagne).

Regeringen håller på att falla nu (igen). Spännande. De bråkar som galningar live i teve just nu.

Send a little smile my way

Åh, vädret är så fint just nu. Sol sol sol. MEN jag måste plugga, as usual. Ikväll blir det middag med Lorenzo, han fyller år idag och det måste ju firas!

Jag har promenerat sjukt mycket de senaste dagarna, skönt. Endast ett problem: På vissa gator ligger det så jävla många äckliga använda sprutor på marken. Narkomaners använda sprutor, antar jag, eftersom jag starkt tvivlar på att diabetiker (eller andra människor som behöver ta sprutor) kastar sina sprutor på gatan. Så äckligt alltså. Usch.

Nu måste jag diska, sen ska jag plugga in en massa om hur människans hjärna går till väga när den lär sig ett nytt språk. Exciting...

What a day

Lunch och slalom på tv, skrattar gott åt de italienska kommentatorernas uttal..."Bådy Miller" eheheh...

Nu ska jag plugga.
Ciao

Uff.

Bakis.

Men fan så kul vi hade det igår. Champagne i floder på bröllopsfesten, i en fin lokal i Nervis jättestora park. Sen bytte vi skor och åkte till stan, dansade på Milk och drack äckliga drinkar. Och helt plötsligt var klockan 5.

Har ett svagt minne av att jag pratade spanska med någon igår. Vem? Haha.
Nu ska jag lägga mig ner på sängen en stund till...

Hot baby, hot.

Nästan 20 grader varmt. Säger bara det.

Eller nä, jag ska säga att jag ska på bröllopsfest ikväll med Maci... Det blir nog trevligt, klä upp sig till tänderna och sippa skumpa i fin festlokal. Yes yes. Jag har dock fått order om att packa ner skor som tål kullerstenar i väskan också, mest troligt blir det nog en runda inne i stan någon gång inatt.

Nu: plugg.


There she goes, a little heartache

Det känns som att något jobbar emot mig just nu. Byråkratihelvetet tar aldrig slut, tentaplugget går segt, jag har brännblåsor på två fingrar efter ett andra misslyckat potatiskokar-försök, böckerna jag beställt som jag behöver till tentan kommer aldrig...


MEN, det finns saker som går bra också. Det är viktigt att komma ihåg.

Igår åt jag middag på arabiska restaurangen med L, mysig kväll. Han är så söt. Sen fick jag en liten present också, sånt är ju aldrig fel! Nu ska jag återvända till böckerna. (Interkulturell pedagogik, bleahhh)


Alzheimers på gång?

Glömde att jag hade satt en kastrull med potatis på spisen till lunch, fråga mig inte hur. Jag åt lite sallad istället och sen satte jag mig och pluggade. För en liten stund sen gick jag förbi köket, tittade in och tänkte: "Vad är det där för kastrull som står på spisen?" Det tog några sekunder innan jag kom ihåg att det var potatisen...som knappt såg ut som potatis längre efter att ha kokat i ungefär två timmar. Ibland blir jag nästan rädd för mig själv, vad håller min hjärna på med egentligen?

The end is not near

it's here

Uff nä. Men jag känner mig så trött, så utan energi, hur ska jag orka med allting? Tiotusen tentor och feta byråkratimurar att dunka huvudet mot. Jag vet inte. Men det ska gå på något sätt.

Tur att jag har en del saker att se fram emot också. Babyshambles snart, nice. Kanske Marocko med Maci någon gång till våren. Och mys med L.

Förresten - Band of Horses i Milano! Någon som följer med?