jag?

1. Sätt din musik på blanda spår
2. Klicka på "nästa"-knappen efter varje fråga
3. Skriv låttiteln som svar på frågan
4. INGET fusk!

1. Vilken låt beskriver dig bäst? Lost Ones
2. Känner du din kropp väl? Casualty
3. Hur är din attityd? Right to be Wrong
4. Hur ser världen på dig? Brown Sugar (extra sweet)
5. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? What am I to you?
6. Vad kommer du bli när du bli stor? Alone (haha VA? hjälp!!)
7. Vilken är ditt livs themesong? Sexy Back
8. Hur är det med ditt liv? Show me little shame
9. Hur är det i din vänskapskrets? Fever w. Freestyle
10. Hur är det i din familj? Dial 595-Escape (heheh okeej?)
11. Hur är det med kärleken? Be without you
12. Hur är det i skolan? Honor and Harmony
13. Är det många som älskar dig? Ask the Angels
14. Vilken låt beskriver den du är attraherad av? Alla har fel (igen) (hahahaha)
15. Kommer du att gifta dig? If I could
16. Kommer du att få barn? Just like that
17. Kommer du bli lycklig? More than you know
18. Vad kommer du jobba med om 20 år? Simple Things (ja det känns ju skönt?)
19. Hur kommer du dö? King Kong

tenta...igen

värme värme värme. folk dör faktiskt av värmen här i italien just nu, det är helt galet...
 
idag hade jag tenta, fick 30/30 och lode -"beröm", so i'm happy. nu känner jag mig helt slut, tungt att sitta instängd i ett litet klassrum hela dagen. i och för sig ett väldigt fint klassrum med stora gamla träskåp med glasdörrar längs väggarna, fyllda med böcker, och fresco-målningar i taket, stora fönster med utsikt över de gamla kvarteren... men ingen luftkonditionering alls. svettigt.

ikväll ska jag ut och fira med enri, andre och maci, det blir nog nice.

by the way har vi bokat biljetterna till semestern nu, jag och L. 16 agusti bär det av till finland, och sen blir det tallin, riga, jurmala, vilnius och kanske några andra ställen också på vägen. 29 agusti flyger vi tillbaks till genova från vilnius. (via monaco tror jag...)

ska fundera på kvällens klädsel nu, det är svårt att klä sig när det är så här hett. helst vill man ju bara gå naken.

hetta

kom hem från celle ligure för några timmar sen, rödbränd i ansiktet, men lugn och utvilad som aldrig förr. ett par dagar där med L var precis vad jag behövde. vilka minnen som väcktes också, det var ju där vi tillbringade vår första helg tillsammans i italien, i september förra året. vad mycket som har hunnit hända sedan dess...men samtidigt på något vis så känns det fortfarande som att vi nyss träffats. vi upptäcker fortfarande varandra, jag tror aldrig man slutar göra det. (eller?)

nu ska jag kolla på film, jag kan inte plugga mer idag. hjärnan är överhettad...


shisha, jallaaa!

konstiga dagar, det är så varmt att jag smälter bort, fuktigt och jävligt, men ingen sol...bara grå moln. har tillbringat en del tid på arabiska marknaden, rökandes vattenpipa i beduintälten med maci och en massa trevliga tunisier och marockaner. försökte prata lite arabiska men jag kommer inte så långt med mina kunskaper än tyvärr... den arabisktalande delen av sällskapet fick sig en del goda skratt.
sen verkar det som att allt som kan gå fel går fel också, igår var det perfekta exemplet. my parents och lil'sis' är på väg hit med bilen, men den bestämde sig tydligen för att lägga av någonstans i schweiz. sen blev stackars enrica påkörd av en bil när hon var på väg till jobbet på vespan, jag hann bli riktigt orolig innan det visade sig att det gick ganska bra ändå. ett gipsat ben och skrubbsår på magen.

oh well. det kan ju bara bli bättre eller hur? mami ringde nyss och de är bara 4 timmar härifrån nu. jag lyssnar på musik från "y tu mama también" och minns, konstigt nog, roadtrippen för länge sedan med ger & d. mysigt var det. det är så härligt att bara ge sig ut på vägarna, med en dålig karta och trevligt sällskap, stanna där man vill...oh. los extraño muchisimo, mis mejicanos.
men men. till sommaren blir det nya resor, med älsklingen. estland, lettland och litauen, det ska bli spännande!

nu håller jag på att svettas ihjäl, ska duscha tror jag. kalldusch. och sen måste jag plugga, koranen... jag är grymt bra på koran-kunskap nu kan jag meddela. sen kan jag en hel massa om sharia-lagen också, och de olika juridiska skolorna i arabvärlden. kan ju vara nyttigt.

a year ago today

först och främst: jag blir illamående av att läsa om den så kallade "hivmannen" som är under rättegång nu. hur, hur, hur kan man helt hänsynslöst utsätta unga flickor för en sådan risk? hur kan man förstöra deras liv så? det är helt ofattbart och så jävla äckligt. läste någonstans (antagligen på expressen.se, de är bra på det där med chockrubriker) att den yngsta flickan han haft sex med bara är 12 år. 12??! ska man ens ha sex när man är 12 år? man ska definitivt inte bli hiv-smittad när man är 12 år.
och vadå "grov misshandel"? mordförsök, that's what it is.

jag har spenderat förmiddagen vid mitt skrivbord skrivandes på en uppsats om militärkuppen i chile 1973, 6 sidor har det blivit hittills och jag tror inte att jag ska skriva så mycket mer, jag är less.

idag är det exakt ett år sen jag mötte L. vi firade lite igår, han måste åka bort ikväll. mysig middag i nervi, lite vin och en massa prat. ett år, så fort det har gått. i'm happy.

columbus

håller just nu på att läsa en bok av columbus... på spanska. inte roligt. 1400-talsspanska är inte det lättaste att förstå! men, tentan är om mindre än en vecka och jag måste kunna en hel massa tills dess, så columbus it is.
fick 24 på fonetiktentan förresten, jag är sjukt nöjd!

och igår hade jag arabiskatenta...gahh, undrar hur det gick. jag väntar med spänning på resultatet.

jag borde återgå till columbus äventyr nu.


addictions

man har tydligen upptäckt att det finns spår av kokain och cannabis i luften i rom. hmm... trevligt. eller inte. man börjar ju undra hur mycket droger som egentligen konsumeras här i italien om man till och med kan se spår av dem i luften?!! 

själv är jag bara addicted till en sak just nu: ugly betty. har sträck-sett hela första säsongen.

igår var vi på elegant megafest i ett 1400-talshus i pavia, det var lite filmkänsla över det hela. folk i snygga festblåsor och kostymer som minglade runt i den där sjukt vackra men nästan overkliga miljön med champagneglas i händerna. ibland undrar jag hur jag hamnar på såna ställen. oh well.

jag ska plugga arabiska nu.