i better be quiet now

den här veckan började då på ett udda sätt. var och registrerade mitt betyg i kulturell antropologi imorse, sen bråkade jag med en anställd på universitetet igen, de vägrar skriva på mina csn-papper... jag är sjukt arg på dem.

pluggade ett tag men blev avbruten av telefonen, det var från rai (italiens nationella tv-bolag, ungefär som svt). de hade fått mitt nummer från skolan och undrade om de kunde få intervjua mig i veckan. öhh ja? så imorgon eftermiddag ska jag på möte med producenten. jag har ingen som helst aning om vad det hela handlar om, jag kom mig inte för att fråga. lite förvirrad är jag alltså... men men. får väl se imorgon om det är något som är värt att ställa upp på!

om exakt två veckor kommer L att vara här igen. här här här, i genova. jag kan inte förstå det, det känns så nära men ändå så långt bort. jag längtar. mycket.


My eyes are on you they're on you

ibland när jag stiger av bussen känner jag mig våldtagen. är så less på alla äckliga blickar, och det är helt sjukt vad vissa män tror att de kan passa på att göra bara för att bussen är full och man står nära varandra. händer som hamnar lite varstans, kroppar som pressas mot en och inte slutar fast man försöker vrida och vända på sig, klämma sig in i ett annat litet utrymme någonstans i bussen. det gör mig spyfärdig.
idag röt jag till mot en man som stod och pressade sig mot min rygg trots att han hade en massa plats bakom sig, han blev chockad, och hela bussen stirrade. men han flyttade på sig, och jag är bara nöjd om folk förstår vilka äckel det finns här.

other stuff som hänt idag: plugg plugg plugg och spanskatenta. och snart ett avslappnande telefonsamtal med min älskling, i need it.

dagens låt: elisa - dancing

[The depth of life will dim my temptation to live for you
If I were to be alone silence would rock my tears
'cause it's all about love and I know better
How life is a waving feather
So I put my arms around you around you]

beloved one [you changed my life]

inatt, när vi hade lagt på luren, kunde jag inte somna. jag funderade på hur jag är, nu. är jag mig själv, eller är det en av mina många roller?
det tog ett tag tills jag kom fram till svaret;

jag är verkligen mig själv nu. med honom kan jag inte vara annat än mig själv, och det bästa av allt - jag kan inte vara annat än helt totalt ärlig. inte en endaste liten sak ligger gömd, och det är bara så jag kan vara mig själv.


och det känns underbart. jag är lycklig. och det är bara 3 veckor kvar nu.

nothing but...

love. fick just en jättegullig, något försenad, födelsedagspresent med posten. det var L såklart som hade skickat den. sweet.

jag pluggar som en galning nu, första tentan är om... exakt en vecka idag. tur att vädret är lite dåligt, man får ingen större lust att gå ut. (naturligtvis kikade solen fram just när jag skrev den förra meningen...vädret jävlas med mig!)

tillbaks till studierna nu.


att falla på mållinjen

måste akta mig nu så att det inte blir så. försiktiga steg och lugna andetag.

helgen var minst sagt skum, var i la spezia först och hälsade på chiara, vi föråt oss på panigacci, ricotta och prosciutto, höll nästan på att explodera. dagen efter lekte jag med lillmonstret mattia, han opererade min hand, sköt mig med en leksakspistol och sen låste han in mig i badrummet ett tag. trevlig unge.
på lördagskvällen åkte vi till genova, åt middag med tjejerna och angelo (70-årig gubbe som hatar att umgås med andra gamlingar...hehe...lång historia.) på en pizzeria på corso italia, sen åkte vi till ett ockuperat hus i sampierdarena där det var en rockkonsert. angelo hängde naturligtvis med dit också, folk tittade lite konstigt på oss...7 tjejer och en 70-årig man. hade en trevlig kväll, trots den konstiga omgivningen...sampierdarena på kvällarna är inte att rekommendera. övergivna hus, prostituerade lite varstans...uahh. tur att vi var många, då kan man känna sig lugn. 

ska träffa enrica nu, vi ska plugga tillsammans as usual. blir nog en promenad in till stan för mig, med skin - "fake chemical state" i hörlurarna. energy...

i'm off. ciao. 

it's my birthday

fast det känns inte riktigt så. fick en grattiskram av enrica och andrea imorse i skolan, annars är det precis som vanligt. 22 år. jag kommer nog fortsätta säga att jag är 20 i alla fall...har som fastnat där!

ikväll tror jag det blir pizza och bio med enrica, andrea & laura för att fira, det blir nog trevligt.

just nu sitter jag hemma och tittar på ikeas hemsida...jag vill ha en ny säng!!! står inte ut längre med min stenhårda, 80 cm breda och typ 1,85 (om jag sträcker på mig sticker fötterna ut...) långa säng. vaknar tusen gånger varje natt, hur jobbigt som helst! det enda jag gruvar mig för om jag köper en ny säng är hur det ska gå till att få upp den i lägenheten. 7:e våningen! ingen lek...

fick nyss konsertbiljetterna till yann tiersen, de kom med expressbud, schysst... det blev som en födelsedagspresent till mig själv! 14:e mars ska jag dra med mig L upp till milano och njuta av den sköna musiken. yeah. mars blir en kulturell månad, en vecka senare ska vi och titta på roberto benigni när han läser ur la divina commedia. lovely att bo så nära milano, där allt händer.

uff, ska plugga lite nu.
kisses


stupida

by the way så har jag lyckats bränna mig i pannan med plattången. det ser antingen dumt eller grymt ut. can't make up my mind.

äventyrlig resa as usual

jag är hemma igen, i genova. resan var minst sagt spännande. skulle ha åkt 16:00 från luleå och då haft 40 minuter på mig att byta plan i stockholm. nu var det dock så att det var en liten snöstorm i luleå och planet kom inte iväg förrän 16:35. yes! jag hade redan gett upp hoppet om att hinna med planet till copenhagen, men sas är bra på det där med service...jag blev hämtad direkt utanför flygplanet och fick skjuts till nästa flygplan. kände mig som värsta kändisen haha...

på flygplatsen i milano hade jag redan börjat svära över mina alldeles för tunga väskor (32 kilo, yeii...) när en snäll taxichaufför kom fram till mig och bar väskorna till bilen. det var nog ingen vanlig taxi då det var en svart, ny, mercedes och ingen vit skruttig taxibil...men han hade legitimation i alla fall, så jag litade på honom, och billigt blev det faktiskt. sov på hotell inne i milano, fräschare än på utresan...

imorse tog jag upp kampen mot resväskorna igen och gick till centralstationen för att ta tåget till genova. naturligtvis var det 40 minuter sent, men till sist kom det. fick tusen blåmärken på ben och armar och bröt tre naglar när jag släpade och knuffade upp väskorna på tåget, var är alla italienska gentlemän när man behöver dem? nu var det bara sura pälstanter i närheten som suckade över att det tog lång tid för mig att få in väskorna. hade kunnat knuffa ner resväskan igen på en av pälstanterna så irriterad som jag blev.

kom hem till sist, lägenheten är iskall eftersom elementen har varit avslagna i två veckor, men krukväxterna har överlevt i alla fall! nu ska jag packa upp alla mina saker...