muse 16/07/07 verona

muse-konserten i verona var wonderful... de är helt grymma live, och finns det ett bättre ställe att hålla konserter på än arena di verona? en gammal arena, som colosseum ungefär. eller, nästan exakt som colosseum, den i verona är bara lite mindre. och mer välbevarad.

lovely i alla fall. synd bara att darlingen inte kunde vara där. (han fick lyssna på böneutroparna i jiddah istället) men jag hade trevligt sällskap i alla fall, chiara följde med mig, vi tillbringade ett väldigt roligt dygn i verona...

 

stolt

Namn: Emma
Ditt totalresultat:
126
Resultatkategori: Hög
Grattis till fullföljandet av IV-testet.

image15
                                                                                                              
                                                                                                          image16


jag hamnade av okänd anledning på en blogg som länkade till
det här iq-testet, jag gjorde det och: tadaaa! jag gillar testet för det tycker att jag är smart.

jag är något seg idag, det blev en lång men trevlig middag igår, god arabisk mat, och sen några mojitos med maci på banano... nu ska jag dricka en till kopp kaffe och sen flytta resten av grejorna hem till darlingen.

var och kollade på ett rum igår förresten, så sjukt fint var det!!! i could kill for that room. utsikt över hela staden och havet, 5 minuter från uni, nyrenoverat kök, trevliga människor som bor där... vill ha vill ha vill ha! hoppas de som var där före mig inte vill ha rummet.

okej i'm off now. måste ha kaffe.

oh baby

vakna i ett tomt rum är inte roligt. varje andetag ekar. ska snart kasta mig in i en taxi med sista väskorna och åka till darlingens lägenhet. han sitter på flyget till saudiarabien nu by the way.

ikväll ska jag på middag med hela min arabiskagrupp, vi ska äta på arabisk restaurang (doh...) och sen tänkte jag dra med mig några personer till banano tsunami och dansa loss lite. 



ska städa här nu...


snyft

nu har L åkt till arabien, saknar honom redan...hur ska detta gå? 6 veckor utan varandra! från och med imorgon kommer jag bo i hans lägenhet i alla fall. men min dator får vara kvar här till helgen, så kan jag komma hit och sno internet...

baby i miss you

usch jag är inte van att vara utan honom längre.

smashing

så var ännu en helg förbi, och det känns som att den har varit en vecka lång, minst! har hunnit med en massa saker; vild shopping i fredags efter lunch ("vild" för att rean just hade börjat så folk var ganska vilda och galna, inte för att jag shoppade mycket), det blev två par skor, ett par blingade guldiga sandaler som knyts runt vristen (det låter lite tacky men de är snygga, jag lovar!) , ett par blå ballerinaskor med öppen tå, och så ett par knälånga vita linnebyxor. allt till ett mycket överkomligt pris även för en studentplånbok... 

sen kom i alla fall josé och kine hit, lycka...det var så länge sen vi sågs alla tre! och vi hade mycket att prata om... hamnade på piazza delle erbe, satt där i mååånga timmar, drack några öl och åt deras goda tilltugg. (hur bra är inte det egentligen!? man beställer en öl och får med det en hel massa pizzaslicer, oliver, ost, salami, you name it...) oh well, kvällen slutade på banano tsunami, grymmaste lokalen mitt i hamnen, omgiven av vatten och stadens ljus.



många cocktails, danssteg och skrattanfall senare kraschade vi i säng hemma hos mig. morgonen efter åkte josé tillbaks till pisa och kine till pavia, och bara någon timme senare åkte jag också upp till pavia för att se på L:s proklamation (heter det så på svenska?). äntligen fick han sitt diplom, jag var riktigt stolt haha...fast damned så tråkig ceremoni, tre timmar lång! sen bjöds det i alla fall på buffé och champagne i universitetets trädgårdar, det var trevligt.

nu är jag hemma i genova igen, tentastressen har satt igång igen. och imorgon ska jag kolla lägenheter, packa och organisera en middag för 15 personer på en arabisk restaurang...

kanske är bäst att jag går och lägger mig nu.

saudiia

åhhh yes. arabisktentan gick sinnessjukt bra och jag fick högsta betyg. jag är nöjd. firade med maci vid havet i quarto igår, solade och drack öl (as usual). idag ska jag till stranden med andrea! sola, bada och relaxa, det är vi värda.

sen är det dags att ta tag i pluggandet inför sista tentan för sommaren. har dessutom börjat leta lägenheter inför hösten, ska kolla på en på måndag. (det bor en tysk tjej där som heter birgit...hmm)

igår kväll var jag på lång promenad med L, så skönt ibland att bara gå gå gå gå och prata en massa. han åker snart till saudiarabien, jag har skrämt upp honom jättemycket med berättelser om islamisk lag och självmordsbombare och lite andra saker, så nu kommer han vara jättenojig hela resan. stackare. fast man måste faktiskt vara på sin vakt när man åker dit! så det så.


jemen

jag orkar allvarligt talat inte med den franska tjejen jag bor med längre. kan någon komma och kasta ut henne och hennes kompisar genom fönstret tack?
har fått bo hos lorenzo senaste dagarna och idag flydde jag hemifrån med maci, åkte till baren vid havet i quarto och satt där från 14 till 21...! imorgon blir det en full immersion i arabiska, tenta på onsdag. hjälp.

oroar mig lite för maci som ska åka till jemen om 10 dagar, läste idag på
dn.se att det varit ett terrorattentat där. usch, det är flera av mina kompisar som ska dit i sommar... och lorenzo ska snart till saudiarabien, uff...jag är orolig.

nu ska jag läsa lite mer arabiska, sen är det sängen som gäller...om fransyskorna blir tysta någon gång.