mina galningar

softa dagar nu, ligger mest på stranden. eller umgås med vännerna. hittade den här bilden från förra helgen, den är så skön. mina galningar...



ikväll ska jag ut och hitta på något med älsklingen, vi är ju lediga imorgon...härligt. nog för att jag helst bara skulle ligga och mysa hela kvällen, jag är trött i huvudet efter att ha pluggat arabiska i 4 timmar och jag tror att solen igår tog lite på krafterna... låg på stranden halva dagen.


got to go...
ciao


je prefere le rock'n'roll

middag hos silvy ikväll, hon hade lagat god mat och jag tog med en nästan olagligt god chokladkaka (kaloribomb oh yes) som jag bakat tidigare idag. efter maten och en massa skratt och prat fick jag skjuts hem av martina aka maci, men först körde vi runt en stund på genovas gator med the libertines på högsta volym. soft.

imorgon hade jag tänkt plugga arabiska, men om vädret är riktigt fint kan det hända att det blir en sväng till stranden istället. måste ju passa på nu innan den riktiga tentastressen sätter igång, mellan 29 maj och 23 juli lär jag inte sticka näsan utanför dörren många gånger...

nu borde jag sova, men jag är alldeles för mätt...

flatmates from hell?

ahhh i vissa stunder hatar jag att dela lägenhet. typ nu. jag är dödstrött och skulle helst bara vilja sova, men min franska flatmate har fått för sig att ha disko på sitt rum med lite andra människor. de spelar dragosta din tei (eller vad fan den nu heter den där förhatliga låten) på högsta volym och sjunger med. hemskt.

jag har i alla fall blivit lite brun idag, drack kaffe med kine på en båt på floden i pavia, det var soligt och fint, så härligt...
och imorgon ska jag till beachen med andre. yes.

[NEJ NEJ NEJ inte fransk techno, pleaaaaase]

usch. jag tror jag ska dra täcket över huvudet och plugga in ipod-lurarna i öronen nu. natti natti.

värme och fladdermöss

wehoo det är jättevarmt. jag njuter. jag njuter lite mindre när jag måste sitta instängd i ett klassrum halva dagen dock. tur att det är helg nu... jag ska leva på stranden hade jag tänkt.

[[[
dagens skratt]]]

jag undrar allvarligt hur jag ska klara att förbereda 7 tentor i sommarvärmen i juni/juli... det kommer bli mycket svårt. men, det ska väl gå det också, som allt annat. nu tänkte jag chilla på balkongen med ett glas vin och titta på de små fladdermössen som flyger omkring här utanför...

advertising

jag såg en intressant film idag. check it out!

nu ska jag gå och köpa vatten... ciao


london

jag är avslappnad. långweekend med älsklingen i london, det var hur schysst som helst. afrikansk marknad, reggaeklubb, kaffe i vattenpiperöken på libanesiska caféer, indisk mat i banglatown, ale på puben, promenad i notting hill... lovely.

landade i genova idag efter lunch, vi orkade inte vänta på flygbussen så vi promenerade till cornigliano och tog bussen därifrån. soft att flygplatsen är så central!

i'm off to bed now,
goodnight y'all

seriöst. italienare...

fick just ett telefonsamtal:
"hej, visst köpte du ett par skor igår?"
jag: ehh jaa...hurså?
han: jo, det var jag som sålde dem till dig, jag hittade ditt nummer på kvittot och jag tänkte bara...att jag skulle vilja bjuda dig på middag!
jag: hahahahaha va???
han: ja, eller kom hit nu så går vi och tar en kaffe tillsammans!
jag: nej jag åker till london med min kille om två timmar, sorry...
han: jaha... men du, tänk på saken, okej??
jag: hahah...jodå. ciao ciao.

london here we come

nu närmar sig londonresan med stormsteg, can't wait! det ska bli så skönt att åka iväg lite. och en weekend i london med älsklingen känns helt perfekt.

jag var helt lugn fram tills för en halvtimme sen, då min "att göra innan avresan-lista" helt plötsligt blev över två sidor lång, hjälp! hur ska jag hinna med allt? jag måste tvätta, klippa håret (det är kris! kan tyvärr inte vänta till nästa sverigebesök...), köpa parmesanost och en påsk-kaka, växla pengar, betala hyran, köpa ett par sköna skor (det har gått hål på mina gympadojor, vid tån. inte snyggt.), kopiera ungefär 200 sidor ur en bok till skolan, packa... och så ska jag gå på föreläsning imorgon också är det tänkt.

tror att jag kommer behöva en semester efter morgondagen.

idag har jag haft arabiskalektion mellan 9 och 15, utan paus. min hjärna kändes lite smått överhettad där på slutet... och nu känns huvudet mest tomt. ska sova snart, oh yes.

natti natti


mohammeds birthday

kom just hem från en arabisk fest, har varit med och firat årsdagen av profeten mohammeds födelse. spännande... fick se uppträdanden av en arabisk sånggrupp, en komiker som skämtade på både arabiska och italienska och en mimare som jag inte riktigt vet vad han höll på med... sen blev vi bjudna på mint-thé och arabiska kakor, och pratade med lite folk, det var riktigt trevligt! otroligt öppna och glada människor, skön stämning.

igår blev det inte dans på milk, men drinkar på beautiful loser. helt okej kväll, enda minuset var nog spöregnet...

nu ska jag dricka kaffe, in sha' allah. (jag undrar förresten hur många gånger man kan lyckas klämma in ett insha'allah i en mening!? tror att han som höll i partyt idag var nära ett världsrekord...)

ciao...