Energisparande

Frysafrysafrysa.

Nu ska jag lägga mig under duntäcket tills elementen slås på klockan fem. (Man sparar inte bara elektrisk energi av att ha elementen avslagna under dagen, men även sin egen energi då man knappt kan göra annat än att ligga ihopkrupen under täcket för att inte skaka sönder vartenda litet ben i kroppen.) 

Sen ska jag packa.


We'll do it all tomorrow

Det blåser här nu, så mycket att våra fönster skallrar och mina gardiner fladdrar eftersom fönstrena inte är så täta. Det innebär också att det är sjukt kallt i mitt rum. Jag kommer frysa ihjäl inatt tror jag. Jag hängde nyss upp ett påslakan för fönstret, tejpade fast det i kanterna, hoppas det hjälper! Tänk vad man blir påhittig av att frysa lite... (eller, lite och lite...jag fryser mycket! Vet inte om ni vet hur det känns att frysa konstant i flera dagar. If not: det är inte roligt. Till sist vill man bara gråta.) Gosh vad jag hatar att frysa! Jag hatar kylan, den torra luften, platt elektriskt hår och torra läppar, kalla fingerspetsar och kall nästipp, torr hud...allt det där som kylan för med sig.

Jag ska göra spenat- och potatissoppa snart, och duscha varmt i minst en halvtimme, det borde hjälpa lite. 

(Jag borde packa. Men jag gör det imorgon. Jag har inte hittat skattedeklarationen. Jag tar det imorgon.)

Imorgon borde ha minst 48 timmar.


Hej byråkrati

Härlig helg med snowboardåkning i Sestriere, solen sken och det var kallt och skönt. Jag såg nog ut som en teddybjörn där jag åkte runt i pälsmössa, lurvig halsduk och tusen lager med kläder...men roligt var det. Idag kan jag knappt sitta ner tack vare en grym träningsvärk i kombination med feta blåmärken på rumpan (skyller dem på en isfläck i backen) men who cares?!

Idag: Byråkrati bigtime. Pust. Alltid blir det såhär.

Kontor 1: Nej du ska inte komma till oss med det här, gå till kontor nummer 2.
Kontor 2: Neeej, men det här är inte vårt område, gå till kontor nummer 4, vi ringer dem nu och säger att du kommer.
Kontor 4: Va? Vem är du? Nej, ingen har ringt. Dessutom ska du gå till kontor nummer 1 för att få hjälp med det här.
Kontor 1: Du igen?! Vi sa ju att du skulle gå till nummer 2! Jaha de kan inte hjälpa dig? Hmmm jadu då får du nog försöka på kontor nummer 3, de har öppet hela dagen så det är lugnt.  
Kontor 3: Stängt.


Jag ORKAR inte mer! Ge mig lite svensk ordning tack!

Urk

Min mage tycker tydligen inte om superstress + x antal glas rödvin. Men men, nu har jag degat i sängen halva dagen, ska ta mig ner på stan, dricka kaffe (nej sorry magen orkar nog inte kaffe. kanske fänkålste haha....) och skvallra lite med maci as usual. 

Ska nog ta det lugnt ikväll, möjligtvis middag ute och sen sova sova sova. På söndag bär det av till Sestriere för lite skidåkning. Oh yeah.
 

PARTY

Jag är bäst! 30 e lode (30 av 30 och extra beröm that is för er som inte kan det italienska betygssystemet) på sociologitentan idag. Nu ska jag äntligen sova. (Det är hemskt vad muntliga tentor tröttar ut en. Psykiskt påfrestande till den grad att man blir helt slut fysiskt... Men damned så grym jag är på att prata inför folk nu!)

Ikväll = PARTY.


Bajs

Jag tror att någon jävlas med mig idag. Upptäckte just att jag har trampat i bajs på vägen hem (Det är alltid fullt med hundskit på min gata. Ibland lägger någon lappar i bajshögarna: "detta är ett porträtt av hundens ägare") och nu var det alltså bruna spår genom hela huset hela vägen in i mitt rum. Wunderbar liksom! Happ, bara att ta fram skurborsten då...


Strejk och snuskgubbar

Det är strejk här, as usual. Den här gången är det lastbilschaufförerna som strejkar, och de är inne på tredje dagen nu. Det medför att det inte längre finns någon bensin på bensinstationerna, ingen mat på mataffärerna, frukt- och grönsakshandlarna har stängt, Fiat har fått tillfälligt stänga en stor fabriksanläggning då alla nödvändiga delar till biltillverkningen inte kommer fram...

Suck.

Jag gick på bio igår kväll som vanligt (varje tisdag, oh yes) i hopp om att få slappna av lite, men icke. Det var en äcklig film om en äcklig gubbe som levde på att utnyttja andra människor, en sexfixerad snuskgubbe som tog varje chans han fick att utnyttja sin ställning för att tasfa på unga flickor. Jag ville spy, mådde verkligen fysiskt illa av att se vissa scener. Och det värsta av allt var att biosalongen var full av folk (mest äldre människor, över 60) som SKRATTADE. Jag kokade inombords när jag gick ut från bion. Jag ville slå den som gjort filmen, jag vill skrika åt kritikern som innan filmen började sa att "det här är en mycket bra film som jag verkligen tror att ni kommer uppskatta", men mest ville jag bara spy. Det kändes ungefär som när jag hade sett "Irriversible". Fyfan.

Nu måste jag plugga, tenta imorgon. Fast jag vill mest bara sova.

Skogshuggare och annat shit.

Idag är det en sån dag när jag helst skulle vilja vara i ett annat land. Ingen bra dag. Var i skolan redan klockan 8, har repeterat sociologi med Maci i det öronbedövande oljudet i skolans "studierum", åt lunch på 10 minuter, gömde mig bakom en skylt i en kvart för att inte skogshuggaren* skulle få syn på mig, sen fick han syn på mig i alla fall och höll en lång monolog om blonda tyskor, kommunism, arabiska poeter och jag vet inte vad medan jag satt och vred mig på stolen och bara ville dö. Sen kom sötaste arabiskaläraren och räddade mig. (tack Omar!)

Jag har sjukt ont i halsen och lock för öronen, så på väg hem gick jag förbi apoteket och så klart ville de pracka på mig antibiotika. Helt galet är det här, antibiotika delas ut till höger och vänster för vad som helst! Jag sa nej nej nej och till sist fick jag nån sorts aspirin. Tror jag. Det är säkert typ smygantibiotika.

Nu ska jag sova en halvtimme och sen plugga. Uff.

*en två meter lång galning med långt fettigt hår och som går klädd i rutiga skjortor och arbetarbyxor (därav namnet skogshuggaren) som tycker om att tillbringa en jävla massa tid på universitetet trots att han inte studerar. Tyvärr tycker han att det roligaste av allt är att söka upp mig (gärna även när jag har lektion) och försöka få igång någon typ av diskussion med mig. Jag konstaterar att: 1) Som vanligt dras alla galningar till mig. 2) Koncentrationen av galningar måste vara ovanligt hög på min fakultet. Ibland känns det mer som ett mentalsjukhus än ett universitet.  


Australia

Nää nu har jag kommit in i en sån där sakna-Australien-period igen. De kommer och går, de här perioderna, när jag skulle ge nästan vad som helst för att få åka till Sydney igen, hänga på Bronte beach, shoppa i Newtown och i Paddington, sippa champagne på the Establishment, go clubbing i Darling Harbour... Men neh, jag har inte tid och inte råd att åka runt halva jordklotet just nu.

Men var på jorden kan man träffa killar som klär sig såhär på krogen om inte i Aussieland? Haha...jag fick mig ett gott skratt den kvällen.

image32

By the way så saknar jag de där jeansen nästan mer än Australien. De dog på personalfesten förra sommaren, may they rest in peace...

Lost

Jag gick vilse igår, det händer inte ofta! Jag skulle gå och handla mat i S.Nicola, men affären var stängd eftersom det var helgdag här igår, så jag vandrade vidare längs vägen och letade efter en trappa som ledde ner mot centrum. Jag gick och gick och efter en stund hittade jag en trappa, så jag gick ner där...men jag hamnade inte i centrum, utan på nåt ställe där jag aldrig varit förut! (Fat chance liksom, jag trodde att jag kände den här staden utan och innan och så går jag vilse på min egen bakgård ungefär...) Hur som helst, jag kunde ju inte ge upp och sätta mig ner och gråta (jag övervägde för en stund det alternativet eftersom klockan var halv 3 och jag inte hade ätit lunch ännu...) så jag gick en stund till tills jag hittade en linbanestation. Linebanestation = bra, för om man tar linbanan som går neråt kan det bara betyda att man hamnar på en slutstation nere i centrum. Väntade på linbanan i 10 minuter tillsammans med en okammad tant med jättestor pälskappa, och till sist kom den. Slutstationen visade sig ligga ungefär 100 meter från min fakultet på uni. Party!

Nu: Sociologi.
 

I don't know who I am without you

image33


Bad girl

Gud vad jag har dålig pluggdisciplin när jag är hemma... Det blir alltid typ såhär: 
Läser två sidor...hmm jag kanske borde tvätta lite kläder? jo, jag borde tvätta lite kläder. Fyller tvättmaskinen, läser en halv sida...oh vad jag är sugen på kaffe! Kokar kaffe, dricker kaffe medan jag försöker läsa samtidigt men det går inte för boken vill stänga sig av sig själv så jag behöver två händer för att hålla den öppen och stryka under viktiga saker. Läser några sidor, kommer på att jag inte minns något av det jag läste innan jag började tvätta så jag måste börja om från början... Kanske bara borde kolla mailen, ifall det är något superviktigt mail jag inte läst... Kollar mailen, fastnar på internet i en halvtimme. Läser lite till, åh men de där bergen där borta, undrar vad det är för berg..? Stirrar på bergen i 5 minuter, innan jag till sist ger upp mitt pluggförsök och bloggar/äter (jag kommer bli tjock)/pratar i telefon/petar naglarna/dagdrömmer istället. 

Imorgon är det jag som bokar ett bord på biblioteket, oh yes.

This is how it works

You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

No, this is how it works
You peer inside yourself
You take the things you like
And try to love the things you took
And then you take that love you made
And stick it into some
Someone else's heart
Pumping someone else's blood
And walking arm in arm
You hope it don't get harmed
But even if it does
You'll just do it all again

(Regina Spektor, i'm addicted...)


In my dreams

Jag drömde i natt att jag hade köpt en så sjukt snygg kjol, jag älskade den verkligen. Mörkt blått tyg, hög midja med knappar. Sen när jag satte på mig den blev den bara snävare och snävare, så jag knappt kunde röra på mig. Vaknade insnurrad i täcket och med världens kramper i magen...jobbigt.

Nu ska jag plugga en stund, sen blir det lunch med Maci, mer plugg på biblioteket och sen middag på nåt mysigt ställe med L. Pheeeww vilken lång dag det här kommer bli...


Sleepyhead

Jag vågar nästan inte skriva eftersom det nyss kröp upp en liten insekt ur mitt tangentbord...tänk om det bor värsta insektskolonin där inne?? Oh well. Jag tar risken.
 
Jag är så sjukt trött idag att jag inte riktigt vet vad jag ska göra...det går nästan inte att hålla ögonen öppna. Snoozade jag vet inte hur många gånger i morse, försov mig, missade spanskan...tog mig hem (jag sov hos L, var på bio igår kväll), försökte plugga, drack kaffe, försökte plugga igen, skickade cv till h&m istället, drack mer kaffe, gjorde omelett, drack ännu mer kaffe och nu sitter jag här helt skakis av allt koffein men fortfarande trött. Måste fortfarande plugga också. Men först ska jag på föreläsning, hoppas på att det handlar om något intressant för annars tror jag att det blir en tupplur under en av de gamla skolbänkarna i trä...

[ By the way så är de helt fantastiska de där skolbänkarna, oerhört obekväma men så jäkla snygga...de måste ha tillverkats för minst hundra år sedan. Hela byggnaden är fin egentligen, men så är den ju sisådär 500 år gammal också. De kunde bygga på den tiden... Stora innergårdar, maffiga pelare, jättetrappor i vit marmor, takmålningar, you name it. ]


i'm famous baby

Jag hade precis satt mig ner vid skrivbordet för att börja läsa "Utveckling är frihet" av Amartya Sen, (till ekonomikursen, oh yes), och det kändes sådär lagom roligt. Men sen öppnade jag boken, och där på första sidan stod det "A Emma", alltså "Till Emma". Då kändes det så jävla mycket bättre! Boken är till mig! 

See for yourself:

 

image28


image29

whaat?

Nu är det en sån där dag igen, luften är helt klar och solen lyser som aldrig förr. Långt bort ser man vita bergstoppar...och jag undrar: vad fan är det för berg??? Man borde faktiskt inte kunna se hela vägen till Alperna härifrån. Jag kan inte koncentrera mig på pluggandet, min blick dras till de där bergen hela tiden.

image27


so hold this feeling like a newborn

har tillbringat hela helgen hemma med lorenzo som hade influensa, 38,5 graders feber, stackaren. bäddade ner honom i min säng och sen har jag mest pluggat...och kokat te. eller, i söndags gick jag faktiskt en promenad till san nicola och handlade goda apelsiner också!

by the way så är det så skönt ute nu att man skulle kunna tro att det är vår! förra veckan såg jag ut såhär när jag gick ut:

 
image23

men nu: 
image24
(ursäkta posen) 

nu tänkte jag plugga, sociologitenta om 10 dagar! huvva...