Stabilt...

Jag såg för någon dag sen en rolig sak; En bild på ett italienskt barn, med texten "Med tanke på den italienska regeringens stabilitet, har det här barnet ungefär 50% chans att bli premiärminister"
Det stämmer nästan...


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=620476


Ja, man kan inte klaga på att det är för lite action i den italienska politiken i alla fall. Regeringen avgår. Hmm. Kan inte påstå att jag gillar Prodi, eller hans politik. 
Jag har också svårt att förstå hur kommunisterna tänker, att de får plats i regeringen, och bara det att de fortfarande existerar! Så jag tänker inte klaga. Fast å andra sidan kan man ju fundera på hur bra det skulle vara om Berlusconi åter tar makten.
Han är en lustig person, Silvio Berlusconi. Det finns få politiker som väcker så mycket blandade känslor. Personligen kan jag beundra honom som affärsman, han har alltid lyckats förstå vad marknaden vill ha och genomfört sina idéer. Sen kan man ju kritisera sättet han gjort det på. Och jag blir nervös varje gång jag ser honom på tv - man vet aldrig vad han kommer att säga.

Nej, nu ska jag sluta fundera på politiken ett tag och bege mig ut till Sampierdarena för att shoppa lite! Ikväll ska vi fira Enricas födelsedag, middag på en restaurang inne i gränderna i centrum, det blir nog trevligt. Planerna för helgen är: Skidåkning i Alperna, middag hos L's föräldrar, och hämta sis' på flygplatsen. Ser fram emot det! Så skönt att äntligen kunna slappna av efter en lång tentaperiod.


ahh.
ciao.


nittonhundratalet

oh ja. 28/30 på historiatentan, jag är sjukt nöjd. var så nervös innan att jag trodde jag skulle svimma, de är jobbiga de här muntliga tentorna... nästan en halvtimmes förhör inför en fullsatt aula, 100 personer var det där inne idag. och två petiga lärare som ställer frågor i rasande fart, man hinner knappt tänka.
men det gick ju bra, igen. i'm happy.

ikväll ska jag relaxa hemma hos L, i mysiga lägenheten.

helgen var rolig förresten, åkte upp till pavia, till k&p som ordnade ett litet party hemma hos sig. vi drack vin, åt pizza och pasta (vad italienskt det där lät...), och drack lite jägermeister också. hehe.

nu ----> vila.


san valentino

alla hjärtans dag, igen. ett år har gått fort... men mycket har hänt. bra saker, snacka om förändring om man jämför med hur mitt liv var för ett år sen...  

väntar på att darlingen ska sluta jobbet så att vi kan ses, det blir nog en lugn kväll, mys mys. är så glad att han är här nu! lovely.

http://www.overheardintheoffice.com/archives/003832.html


warm air

åh, solen skiner och luften är sådär härligt klar, jag älskar när det är sånt här väder. efter en evighet av gråa tunga moln är det som en befrielse att titta ut genom fönstret och se solen. lovely.

har pluggat hela dagen, andra världskriget, kalla kriget, vietnamkriget, kuba, nicaragua, el salvador, iranska revolutionen... nu börjar huvudet bli fullt. ska ta en paus och gå ut på en promenad innan solen går ner.

och: imorgon kommer han hit. can't believe it.

doften av minnen

just nu luktar mitt rum exakt som det gjorde i min lägenhet på hertsön. jag tror att det beror på den nya sängen. men det är konstigt, jag blir alltid lika förundrad över hur starkt minnen kan vara ihopkopplade med dofter.

lyssnar på musik, dricker kamomillte och bara väntar på att tiden ska gå så att jag kan gå och lägga mig... sängen ser skön ut, den är så stor, som ett helt hav om man jämför med den gamla.

imorgon ska jag plugga. jag har lyckats övertala andrea och enrica att möta mig vid skolan redan klockan 9 på morgonen så att vi kan plugga tillsammans. sen på kvällen blir det pizza och utgång med några kurskamrater...det blir nog trevligt. fast hela kvällen kommer vara som en enda stor nedräkning tror jag...för imorgon sätter han sig på planet och åker hitåt.

[fjärilar i magen]

nu ska jag läsa en tidning. sen sova. yes.


the closest thing to crazy

yes, etnologitentan gick väldigt bra. nu står jag vid galenskapens gräns efter att ha bråkat med den italienska byråkratin halva dagen och pluggat 1900-talshistoria resten av dagen. jag tror att jag behöver en dusch, yoga och norah jones för att slappna av.

imorgon kommer min nya säng.

och... det är mindre än en vecka kvar tills L kommer! mindre än en vecka. jag fortsätter att upprepa det för mig själv, men jag kan inte riktigt förstå det. tre och en halv månad av enormt avstånd, det är svårt att inse att väntan snart är över... och jag längtar efter närheten. hans närhet. oh.

meravigliosa creatura

underbara varelse.

nej, jag kan fortfarande inte koncentrera mig på att plugga.

det blev en sväng på marknad i san fruttuoso idag med enrica & hennes mamma, det fanns hur mycket fina saker som helst, men jag höll rätt bra i pengarna... det blev bara en pashminahalsduk, typ burberry-rutig, ljusblå. snygg som bara den!

vi pluggade i alla fall lite igår eftermiddag, sen gick vi på bio och sen åkte vi hem till enrica igen, jag sov där. (igen) imorgon har jag lovat mig själv att jag ska repetera etnologi tills jag blir spyfärdig, jag måste verkligen.

men nu, nu ska jag prata med han där på andra sidan oceanen. jag kan inte ens beskriva hur många fjärilar jag får i magen när jag tänker på att om 8 dagar kommer vi att befinna oss i samma stad, i samma rum. happiness.


rainbow

han hade klarat sig från stormen. bra.

jag kom på nu att jag glömmer födelsedagar på löpande band, sorry och grattis i efterskott alla vänner som har fyllt år den senaste månaden! jag får skylla på att jag får så skum tidsuppfattning när jag pluggar. dagarna bara går utan att jag hänger med riktigt.

etnologitenta på tisdag, jag måste lära mig en massa grejer om afro-brasilianska religioner tills dess. party... jag kan inte koncentrera mig heller, det är så mycket att se fram emot nu den närmaste tiden. tankarna flyger iväg.

jag ska ta mig hem till enrica nu så får hon peppa mig till att plugga lite. ciao...

dagens låt: elisa - rainbow

tornado

i florida. hoppas darlingen har det bra... och hoppas han hör av sig. det är så kort tid tills han kommer tillbaks nu, och jag längtar bara mer och mer för varje dag som går. vi pratade 4 timmar sist, i onsdags.

nä. jag ska sluta oroa mig nu, och försöka sova istället...