i'm home

jag tog mig hem till italien till sist. tågresan var lång, nästan oändlig, men det gick ganska smidigt ändå. jag måste dock erkänna att jag var ganska slut när jag satte mig på flygplanet i köpenhamn efter 24 timmars resande. tur att jag har världens underbaraste älskling som väntade i ankomsthallen på malpensa. vi åkte till genova, han fixade pizza medan jag tog en mycket efterlängtad dusch, och sen sov vi till klockan 13 igår.
och sen var det dags för mer relax; vi åkte till lerici och lade oss på stranden, den lilla hemliga stranden som inte så många hittar till. solade och simmade i ett alldeles lagom varmt medelhav. sen åt vi grillad svärdfisk till middag innan vi åkte tillbaks till genova.
idag regnar det. och jag ska plugga in den sista spanskan innan tentan imorgon. men det gör ingenting...för känslan av att ligga i solen på en varm sandstrand med vågornas ljud i öronen sitter kvar ett bra tag.



so it is

jahapp då var det bestämt att det blir strejk imorgon också. (läs mer på dn.se) måste säga att mitt förtroende för sas har försvunnit... valde ju att flyga med dem för att de verkade vara pålitliga och dessutom är det bekvämare än att flyga med ryanair när man flyger så ofta som jag ändå gör. men vad händer? jag får åka tåg mellan luleå och köpenhamn. det är långt.

oh well. jag kommer hinna lära mig väldigt många arabiska verb på tåget i alla fall.

nu måste jag packa färdigt, tåget går om 2 timmar (och jag kommer vara framme i milano om 27,5 timmar, genova om ca 30 timmar in-sh'allah...)

hatar sas

tack sas för att ni bestämde er för att strejka just nu... tack vare er kommer jag från imorgon klockan 16:57 och 22,5 långa timmar framåt sitta på ett tåg mellan luleå och köpenhamn. daaaamned... jag kommer dö. hoppas bara på att flyget från köpenhamn till milano går som planerat, annars känner jag på mig att jag kommer explodera, eller alternativt brista ut i gråt. det beror lite på vad min energinivå ligger på efter tågresan.

nu måste jag packa. fan.

chanel

yes nu har jag shoppat solskyddsfaktor och sunglasses. brillorna var som tur var på rea så det blev inte så dyrt som jag trodde... och så här ser de ut:



hörde på radion igår att francesco totti har blivit pappa igen och att han vill döpa sin nyfödda dotter till chanel... efter sin frus parfym, chanel no 5. rätt lustigt namn... oh well.
nu ska jag plugga igen.


sunburnt


hujja... har drabbats av solexem tror jag. får en kliande röd fläck under ena ögat varje gång jag solat. uff... tufft när man bor vid medelhavet haha, det är liksom lite svårt att hålla sig borta från solen! ska på en gång gå till apoteket och investera i solskyddsfaktor 50 och sen är det nog lika bra att gå till glasögonaffären också och köpa ett par riktiga solglasögon som faktiskt filtrerar bort lite UV-strålar... inga fejk-bågar köpta av senegaleserna vid gatkanten. damned. det blir nog dyrt, men jag vill inte ha några skumma fläckar i ansiktet.

helgen var i alla fall grymt soft, grillfest vid poolkanten i älsklingens föräldrars trädgård, pingismatcher med L och hans brorsa, fixa söndagslunchen med L's mamma, sola i trädgården, busa med hundarna... nice. och vädret var grymt, 31 grader och strålande sol. bättre än här i genova...molnen vill inte flytta på sig.

nu ska jag plugga, "principios de fonología y fonética españolas"...it makes me sick, men okej då. jag måste klara denna tentan.


swedish trash?

Läste för någon dag sen i en tidning här en liten notis där det stod att Sveriges kronprinsessa Victoria äntligen har blivit singel efter ett långt förhållande och att man nu ska starta en dokusåpa för att hitta en ny kille till henne... Alltså...nu undrar jag bara: är detta sant?!?!

Damned så trashigt om det är så...